Breus apunts sobre la participació ciutadana a Catalunya

Para la versión castellana clica aquí

Inauguro una sèrie d’articles per compartir reflexions sobre l’estat de la democràcia a Catalunya (i per extensió, crec, que a la resta d’Espanya). Els breus apunts sobre la participació a Catalunya  que us trasllado ara són una primera entrega en la que tracto de destacar que, malgrat els avenços dels darrers quinze anys, les institucions i la societat no estan en el millor moment de confiança en la democràcia. Sembla que tornem a una concepció de la política i la democràcia com el simple compliment de les exigències formals i no com un camí eficaç per abordar les polítiques  i la solució dels problemes col·lectius.  Hi ha, tanmateix  motius per a l’esperança, no voldria ser pessimista. Hi ha nous moviments, noves energies que tracten de qüestionar aquest model. Queda encara molt camí.

Anuncios
Galería | Esta entrada fue publicada en Calidad democrática, Participación ciudadana. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Breus apunts sobre la participació ciutadana a Catalunya

  1. pep dijo:

    d’acord. Ahir diumenge a les 5 de la tarde a la Plaça Catalunya una cinquantena de persones, protegits pels Mossos, iniciaven un procés: “La Constitució borbònica ha mort ¡ Visca el procés constituent” dins el procés 15M. Es pretén recollir 100.000 signatures en una trobada a Cadis (bicentenari de la Pepa” Què en penseu?

    • Fernando Pindado dijo:

      La imaginació és lliure i el dret a expressar-la també. Però mentre arribem al procés constituent i se cerquen aliats per afavorir-lo jo seria més realista i tractaria, primer d’evitar que es “descafeinin” els drets polítics existents i segon, de construir propostes de modificacions de l’actual marc normatiu per afavorir una pràctica més àmplia d’aquests drets: exigència d’informació i transparència, de rendició de comptes, seguiment i control de les actuacions públiques, iniciativa popular per a la presentació de propostes normatives o d’actuació…. I, sobretot, teixir la xarxa d’energia ciutadana necessària per poder fer facilitar aquests canvis

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s