Prou de mentides! Mentiders públics a la presó

Clica aquí para la versión en castellano

Estic fart de ser condescendent amb la mentida  i de que es trobi natural que les persones amb responsabilitat política puguin oblidar les seves paraules i canviar-les per unes altres radicalment diferents  en un exercici grotesc i perniciós per al sistema democràtic.

Estic fart de comparar les paraules que es diuen durant la campanya electoral i les que es pronuncien quan s’està al govern.

Estic fart de considerar que la mentida acompanya necessàriament l’acció política. Són uns pocs, no molts, els mentiders professionals i en canvi, esquitxen al conjunt de  persones que dediquen part del seu temps i de la seva energia a l’activitat política. Malauradament hi ha mentiders a tot l’espectre polític, tot i que cal reconèixer que la dreta guanya per golejada. Però no és una qüestió de qui ho fa més, sinó de que no es pot permetre que es faci.

Estic fart de les mentides instal·lades als mitjans de comunicació que no tenen cap problema en dir descaradament, per exemple, que ETA governa a l’ajuntament de Sant Sebastià o que ha aconseguit entrar al Congrés dels Diputats. Si el govern de l’ajuntament de Sant Sebastià o els diputats i diputades d’Amaiur són terroristes que els detinguin i els jutgin, i si no ho són, sinó que simplement defensen idees diferents a les dels mitjans que els denuncien, que es jutgi als responsables d’aquests mitjans per calumniadors, mentiders i provocadors de l’odi i de la discriminació per raons polítiques o ideològiques.

Si continuem permetent que ens diguin avui que no hi haurà abaratament dels acomiadaments i demà es fa tot el contrari. Si continuem permeten que ens diguin avui que no es pujaran els impostos i demà o quan convingui per raons de mercat electoral, apujar-los. Si continuem acceptant que la mentida forma part necessària de l’activitat pública ens carregarem la democràcia.

I això no ho podem consentir.

Anuncios
Galería | Esta entrada fue publicada en Calidad democrática, Riesgos de la democracia. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Prou de mentides! Mentiders públics a la presó

  1. Estic molt d’acord amb el que dius; i el més decebedor és que menteix tothom, des de la dreta a l’esquerra. Jo fa temps que dic que hi hauria d’haver un jutjat per portar-hi als polítics, ara que vista la justicia… ja no sé. Però s’ha de fer alguna cosa. Penso que els mitjans de comunicació tenen una gran responsabilitat, ells podrien posar en evidencia al polítics, tenen els mitjans per fer-ho. S’estan convertint en els principals còmplices de la impunitat dels politics mentiders.

    • No crec que calguin tribunals especials per jutjar polítics, n’hi hauria prou amb que funcionessin els tribunals ordinaris. Una cosa és la justícia i una altra els tribunals. Tanmateix, estic d’acord en que avui la justícia als tribunals està en crisi i calen mitjans per recuperar la confiança que, al meu parer, tal com vaig suggerir al post sobre el Tribunal del Jurat passa per una participació més efectiva de la ciutadania en el poder públic “justícia” i en el servei públic “justícia”. En el primer cas elegint als membres del Consell General del Poder Judicial i en el segon cas, intervenint com a Jurats en més procedimetns judicials o incentivant l’acció popular per jutjar determinades actuacions.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s