Els enemics de la democràcia no estan fora

Fa gairebé un any vaig publicar un post que, malauradament, torna a estar d’actualitat, ho deixo aquí amb la notícia que me l’ha fet evocar: Un membre de les joventuts del Partit Popular demana electrificar la tanca de Melilla.

Quin serà el següent pas? Posar mines antipersona a les fronteres? Això ja ho proposava “Amanecer Dorado” a les darreres eleccions gregues i no va obtenir un mal resultat electoral.

Hi ha més fets recents molt preocupants:

La resposta social a l’extraordinària cobertura mediàtica que ha tingut la posada en llibertat d’uns quants pressos condemants per delictes greus però a qui se’ls va aplicar malament el Dret, tal com ha afirmat el Tribunal Europeu de Drets Humans. Aquesta resposta social ha activat els elements venjatius de les persones que no acaben d’entendre la diferència entre justícia i venjança.

L’intent del govern (projecte de llei de seguretat ciutadana) de castigar durament mitjans de protesta pacífica amb sancions econòmiques impagables per a qualsevol persona susceptible de participar en aquestes protestes, insistim, pacífiques.

Els enemics de la democràcia, com diu Tzvetan Todorov en el seu magnífic llibre “Los enemigos íntimos de la democracia” no cal que els busquem fora de nosaltres mateixos. Estem convivint amb ells, i els que se n’aprofiten d’aquesta situació tenen ben garantit el seu “status quo” mentre mirem qui ha sota nostre (més febles), en lloc de mirar qui ha per damunt (més poderosos).

Anuncios
Galería | Esta entrada fue publicada en Riesgos de la democracia. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s